Tai estragono vištienos salotos Receptas puikiai tinka pietums ar lengvai vakarienei. Pikantiška vištiena, traškios daržovės ir kreminis užpilas su žoline peletrūno prieskoniu sukuria unikaliai skanų sumuštinį ar užtepėlę. Tai šeimos mėgstamiausia čia!
Turime paslaptį: esame apsėsti peletrūno. Ne visi žino šią žolelę, bet mūsų nuomone: turėtumėte! Estragonas prideda salotoms, sriuboms ir sumuštiniams subtilios anyžių esencijos, kuri yra visiškai nenugalima!
Puikiai tinka šiose vištienos salotose, kurios dera su kreminiu padažu, traškiomis daržovėmis ir pikantiška vištiena. Pridėjus šviežių žolelių, žmonės sako: „O, kas čia? ir tučtuojau dar kąsnį. Bet kokiu atveju mes tai padarėme! Puikiai tinka ant sumuštinio, vyniotinio, raguolių, su krekeriais arba kaip žalių salotų dalis kaip smagi pietų ar vakarienės idėja. Gaminome iš sodo peletrūno, bet jį nesunku rasti parduotuvėje!
Estragoninių vištienos salotų sudedamųjų dalių pastabos
Estragono vištienos salotos priklauso nuo vieno dalyko: šviežio peletrūno! Žinoma, jei norite, galite pakeisti džiovintą, bet geriausia su tikru. Štai keletas pastabų apie sudedamąsias dalis:
- Susmulkinta vištiena: Virkite ir susmulkinkite savo vištieną, naudodami vištienos krūtinėlę be kaulų, be odos arba galite pakeisti 3 puodelius įsigytos susmulkintos vištienos. Jei naudojate įsigytą vištieną, į ją gali būti pridėta druskos, todėl koreguokite druskos kiekį salotose, pradėdami nuo mažiau.
- Šviežias peletrūnas: Šviežias peletrūnas pavagia pasirodymą! Jei norite, pakeiskite 1 arbatinį šaukštelį džiovinto peletrūno.
- Salierai ir raudonieji svogūnai: Šios traškios daržovės būtinos visose kiaušinių salotose, tuno salotose, avinžirnių salotose ar vištienos salotose.
- Krapų marinuoti agurkai: Krapų marinuoti agurkai suteikia saldaus aštraus traškumo, kurio neįmanoma atsispirti. Jei norite, pakeiskite kaparėliais ir įberkite žiupsnelį cukraus.
- Graikiškas jogurtas ir majonezas: Tai mūsų naujovė – kvapnios, bet kreminės salotos dedamos į graikišką jogurtą, kuris suteikia skoniui gaivumo ir aštrumo. Jei norite be pieno, naudokite daugiau majonezo.
- Dižono garstyčios ir baltojo vyno actas: Šie galutiniai skoniai suteikia skoniui tinkamą užtrauktuką.
Kas vis dėlto yra estragonas?
Estragonas yra žolė, pasižyminti išskirtiniu saldymedžio skoniu. Jis turi plonus, tamsiai žalius lapus ir mažus, žalsvai geltonus žiedus. Estragonas dažnai naudojamas prancūzų virtuvėje, nors jo gimtoji vieta yra Vidurinė Azija ir Sibiras. Jis puikiai dera su vištiena, žuvimi ir kiaušiniais ir yra pagrindinis klasikinių padažų, tokių kaip bearnaise ir tartaras, ingredientas.
Estragoninių vištienos salotų patiekimo būdai
Šis estragono vištienos salotų receptas yra itin universalus – jis tinka kaip lengvi pietūs ar vakarienė ir galite patiekti įvairiais būdais. Vištienos salotos skirtos ne tik sumuštiniams! Štai keletas būdų, kaip jį aptarnauti:
- Sumuštinis: Užtepkite jį ant neminkomos duonos ar naminės duonos ir papuoškite salotomis, mikrožalumynais ar daigais.
- Apvyniojimas: Susukite į tortilijų arba špinatų plėvelę.
- Salotų įvyniojimas: Patiekite susuktą į sviesto salotų lapus kaip alternatyvą be glitimo.
- Krekeriai: Patiekite su krekeriais arba krekeriais be glitimo greitiems pietums.
- Kruasanai: Patiekite jį ant kruasano, jei norite skanesnės vakarienės, priešpiečių, nuotakos ar kūdikio vakarienės.
- Avokade: Įdėkite peletrūno vištienos salotas į pusę avokado kaip pietų idėją be glitimo.
- Virš žalumynų: Arba padarykite iš žalių salotų patiekdami ant salotų su supjaustytais pomidorais ir kitomis daržovėmis.
Daugiau vištienos receptų
Norite daugiau klasikinių vištienos receptų? Mums patinka ši kepta vištienos krūtinėlė arba kepta vištienos krūtinėlė. Prie salotų skanios vištienos Cezario salotos, ant grotelių keptos vištienos arba vištienos makaronų salotos. Arba rinkitės vištienos šlauneles su persikais!
Dietos užrašai
Šis estragono vištienos salotų receptas yra be glitimo. Jei norite be pieno, naudokite visą majonezą vietoj graikiško jogurto.
Dažnai užduodami klausimai
Laikytos sandariame inde, peletrūno vištienos salotos šaldytuve išsilaikys iki 3-4 dienų.
Nerekomenduojama šaldyti estragono vištienos salotų, nes majonezo padažas gali atsiskirti ir tapti vandeningas, o tai gali turėti įtakos tekstūrai.
absoliučiai! Vištieną galite lengvai iškeisti į virtą kalakutą, konservuotą tuną ar net nusausintus ir nuplautus avinžirnius į vegetarišką variantą.
Spausdinti
Aprašymas
Šis estragono vištienos salotų receptas puikiai tiks pietums ar lengvai vakarienei. Pikantiška vištiena, traškios daržovės ir kreminis užpilas su žoline peletrūno prieskoniu sukuria unikaliai skanų sumuštinį ar užtepėlę. Tai šeimos mėgstamiausia čia!
- 1 svarų susmulkintos vištienos, virta ir atvėsinta (2 krūtinėlės be kaulų be odos arba 3 puodeliai susmulkintos vištienos; žr. pastabas)
- 1 ½ šaukšto smulkiai supjaustyto šviežio peletrūno (žr. pastabas)
- 2 salierų stiebai, supjaustyti kubeliais
- ¼ puodelio malto raudonojo svogūno
- ¼ puodelio kapotų krapų raugintų agurkų
- ⅓ puodelis graikiško jogurto (arba 2 šaukštai papildomo majonezo ir daugiau pagal skonį)
- ½ puodelio majonezo
- ½ šaukšto Dižono garstyčios
- 1 arbatinis šaukštelis baltojo vyno acto
- ½ arbatinio šaukštelio košerinės druskos ir daugiau pagal skonį
- Šviežiai malti juodieji pipirai
- Padarykite susmulkintą vištieną: Jei vištiena dar nėra drugelių, uždėkite ranką ant kiekvienos krūtinėlės viršaus ir aštriu peiliu atsargiai supjaustykite ją horizontaliai. Išskleiskite krūtinę kaip knygą, tada perpjaukite išilgai raukšlės, kad atskirtumėte dvi puses. Į puodą įpilkite 6 puodelius vandens ir įmaišykite 2 arbatinius šaukštelius druskos. Užvirinkite ir sudėkite vištieną. Virkite, kol vidinė temperatūra pasieks 160 °F arba centras nebebus rausvas, maždaug 7–10 minučių. Išimkite į lėkštę ir palikite 5 minutes pailsėti. Kai vištiena pakankamai atvės, kad ją liestumėte, pirštais suplėšykite vištieną į gabalėlius.
- Pasigaminkite salotas: Kol vištiena kepa, supjaustykite daržoves. Sumaišykite visus ingredientus dubenyje. Laikyti šaldytuve iki 4 dienų.
Pastabos
Jei naudojate įsigytą vištieną, į ją gali būti pridėta druskos, todėl koreguokite druskos kiekį salotose, pradėdami nuo mažiau.
Dėl šio recepto tikrai verta ieškoti šviežio peletrūno. Jei norite, galite pakeisti 1 arbatinį šaukštelį džiovinto peletrūno.
Jei norite be pieno, vietoj graikiško jogurto naudokite majonezą ir pakoreguokite pagal skonį.
- Kategorija: Pagrindinis patiekalas
- Metodas: Viryklė
- Virtuvė: Amerikos
- Dieta: Be glitimo