Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Daugiau informacijos rasite mūsų privatumo politikoje.
Klasikinis komfortiško maisto troškinys, troškintas iki tobulumo, užpildytas andouille dešra + krevetėmis. Taip jauku ir tiesiog taip gera.
Šis krevečių gumbas buvo kartojamas visą žiemą. Ir aš tikrai turiu galvoje visą žiemą. Nes tikrai nėra nieko geriau, kaip žiemai įeiti į namus, kai pastarąsias 2 valandas kunkuliuoja šio gumbo aromatas, laukiant, kol bus prarytas.
Dabar reikia šiek tiek maišymo ir kantrybės, norint gauti tamsųjį roux (raktas į puikų gumbo receptą), bet pažadu, jūsų pastangos bus to vertos. Jis pikantiškas, sotus, sotus ir be galo skanus, ypač su šlakeliu aštraus padažo ir trupučiu traškios duonos.
PRIEMONĖS ŠIAM RECEPTUI
KAS YRA GUMBO?
Gumbo yra Luizianoje labai populiarus troškinys, gaminamas su tamsiu roux, šventosios daržovių (svogūnų, paprikos ir salierų) trejybės, jūros gėrybių, Andouille dešros ir vištienos deriniu, paprastai patiekiamas karštas ant virtų ryžių.
KAS YRA DARK ROUX?
Roux yra lygios riebalų ir miltų dalys. O tamsus roux čia reikalauja kantrybės (ir labai gero gumbo recepto pagrindo!). Roux reikia nuolat maišyti, kad nesudegtų, o spalva turėtų būti panaši į tamsiai rudą arba pieniško šokolado spalvą.
AR GALIU VIETOJE VIETOJ NAUDOTI SAUSAS ŽOLES?
absoliučiai! Tačiau kadangi džiovintos žolelės dažnai yra stipresnės / koncentruotos nei šviežios, jums reikia mažiau, kai naudojate sausas. Tinkamas santykis yra 1 valgomasis šaukštas šviežių žolelių ir 1 arbatinis šaukštelis džiovintų žolelių.
AŠ SKEPTIŠKAS DĖL OKROS. AR GALIU PRAŠYTI AR PAKEISTI?
Galite atsisakyti okra arba pakeisti jį kitomis daržovėmis, tokiomis kaip cukinijos, šparaginės pupelės ar brokolių žiedynai.
KAIP PATIEK GUMBO?
Gumbo tradiciškai patiekiamas karštas su virtais baltais ryžiais ir karštu padažu ant šono.
- 1 puodelis basmati ryžiai
- 5 šaukštai daržovių aliejus, padalintas
- 1 (12,8 uncijos) paketą rūkyta andouille dešra, plonais griežinėliais
- ¼ puodelis nesūdytas sviestas
- ½ puodelis universalūs miltai
- 1 svogūnas, kubeliais
- 1 žalioji paprika, kubeliais
- 3 šonkauliai salierų, kubeliais
- 3 gvazdikėliai česnako, malta
- 8 puodeliai vištienos sultinys
- 1 (14,5 uncijos) gali smulkiai pjaustytų pomidorų
- 1 šaukštas Worcestershire padažas
- 3 šakelės šviežių čiobrelių
- 2 lauro lapai
- 2 ½ puodeliai šaldyta supjaustyta okra
- 1 ½ svarų vidutinės krevetės, nulupti ir išdrožti
- Košerinė druska ir šviežiai malti juodieji pipirai, paragauti
- ¼ puodelis pjaustytų šviežių petražolių lapelių
- 1 šaukštas aštrus padažas
Dideliame puode su 2 puodeliais vandens išvirkite ryžius pagal pakuotės instrukcijas; atidėti.
- Įkaitinkite 1 šaukštą augalinio aliejaus dideliame puode arba olandiškoje orkaitėje ant vidutinės ugnies. Dirbdami partijomis, sudėkite dešrą ir virkite, dažnai maišydami, kol dešra lengvai paruduos, apie 3–4 minutes; atidėti.
Sumažinkite šilumą iki minimumo; į olandišką orkaitę įpilkite sviesto ir likusius 4 šaukštus augalinio aliejaus, maišykite, kol sviestas išsilydys, maždaug 1–2 minutes.
Išsukite miltus iki tamsiai rudos spalvos, apie 20-25 minutes.
Padidinkite šilumą iki vidutinės; sudėkite svogūną, papriką, salierą ir česnaką. Virkite, retkarčiais pamaišydami, kol suminkštės, apie 6–8 minutes.
Įmaišykite vištienos sultinį, iš olandiškos orkaitės dugno nubraukite visas parudavusias dalis. Įmaišykite dešrą, pomidorus, Worcestershire, čiobrelius ir lauro lapus.
Užvirinkite; uždenkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite, kol sumažės ir skoniai susimaišys, apie 2 valandas.
Įmaišykite okra, kol sušils, maždaug 5 minutes.
Įmaišykite krevetes; pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite, retkarčiais pamaišydami, kol taps rausva ir iškeps, apie 3–5 minutes.
Nuimkite nuo ugnies; išmeskite lauro lapus ir įmaišykite petražoles.
Patiekite iš karto su ryžiais ir karštu padažu, jei norite.