Šie skanūs Sielos maisto receptai iš autorių Marrekus ir Krysten Wilkes iš Virmai su siela Gerbkite juodosios Amerikos virtuvės šaknis!
Sveiki, tai Marrekus ir Krysten, vyro ir žmonos komanda iš „Cook With Soul“. Džiaugiamės, kad galime susiburti su pora virėjų, kad pasidalytume su jumis mūsų mėgstamais sielos maisto receptais ir pagerbtume „Black American Cuisine“ šaknis!
Kaip maisto tinklaraštininkai, turime pripažinti juodaodžių amerikiečių poveikį mūsų maisto paveldui, pradedant Afrikos diaspora ir baigiant šiuolaikine virtuve. Mūsų tikslas yra išsaugoti šeimos receptus, kurie buvo perduoti per kelias kartas, iš kurių daugelis turi kultūrinę ir regioninę reikšmę.
Sekite virėjus su siela „Instagram“prisiregistruokite dėl jų „Matake“ informacinis biuletenisir rasti jų receptus Cookswithsoul.com.
Mūsų istorija
Abu mes užaugome su tėvu, kuris dirbo maisto pramonėje kaip virėjai ir maitinimo įstaigos. Tačiau mūsų ryšys, patirtis, santykiai ir kultūriniai ryšiai su maistu turi šaknis, kurios dar labiau pasiekia laiką.
Didžiosios migracijos metu, kai šeši milijonai juodaodžių amerikiečių pabėgo iš pietų, kad išvengtų rasinės segregacijos ir diskriminacijos tokiose vietose kaip Čikaga, Niujorkas ir Los Andželas, juodaodžiai ne tik sukūrė naujus maisto kelius, bet ir perdavė maisto tradicijas.
Pavyzdžiui, mano (Krysten) močiutės senelių judėjimo metu važiavo internatiniu namu. Jie aprūpino juodaodžius keliautojams prieglaudai ir maistą, ir davė jiems naminių patiekalų, kad galėtų tęsti likusią kelionę.
Memfyje užaugęs Marrekusas vasarą praleido Misisipėje, augindamas viščiukus ir šernus bei augindamas daržoves savo senelio sode. Tos karštosios dienos rinko sviestines pupeles, purpurinius korpuso žirnelius ir žandikaulius, kurie formavo ne tik jo ryšį su žeme, bet ir požiūrį į maistą. Jam prasidėjo kelionė iš ūkio į stalą – koncepcija, pagrįsta juodaodžių Amerikos kultūra dar ilgai, kol ji tapo madingu žodžiu.
Ši ankstyva patirtis suformavo ne tik mūsų individualius ryšius su maistu, bet ir supratimu apie šeimos patiekalų svarbą. Mūsų istorijos ir ryšio su maistu esmė yra giliai įsitvirtinusi, atspindi ne tik mūsų tėvų įtaką, bet ir platesnį mūsų kultūrinio ir šeimos paveldo gobeleną su sielos maistu.
Kas yra sielos maistas?
Sielos maistas yra ne tik meniu; Tai yra žinomumo jausmas, kurį mes dalijamės su savo protėviais. Tai prasideda nuo to, kas kadaise buvo laikoma ne tokiais pageidaujamais mėsos gabalėliais, pavyzdžiui, oxtails, ir paversti juos kulinariniais šedevrais, iki prieskonių alchemijos ir maisto gaminimo būdų iš Afrikos šalių.
Mūsų virtuvėje „Soul Food“ yra tiek pat kepta vištiena, kiek ir žandikauliai, ir žirniai juodomis akims. Tai taip pat makaronai ir sūris bei kukurūzų duonos ir raudonosios pupelės bei ryžiai, kurie apima Afrikos, Europos ir vietinių Amerikos indėlį.
Kiekvienas iš šių receptų pasakoja istorijas – išgyvenimą, džiaugsmą ir turtingą kultūros paveldą. Taigi, kai mes pradedame Juodosios istorijos mėnesį, ne tik gaminkite maistą; Sukurkime, švęskime ir atsiminkime.
Ir dabar Sielos maisto receptai!
Nuotraukos kreditas:
Cookswithsoul.com
Pasimėgaukite šiuo pietiniu keptu makaronų ir sūrio receptu, kuriame yra Cheddar, Monterey Jack ir Mozzarella. Šiame recepte nenaudojama „Roux“! Tai dekadentiška ir paguoda, ir būtina bandyti visiems, norintiems paragauti pietų skonio.
Gaukite receptą
Nuotraukos kreditas:
Cookswithsoul.com
Paragaukite autentiškos kreolų kultūros skonių su šiomis Luizianos raudonomis pupelėmis ir ryžiais! Raudonos pupelės, rūkytas kumpio kumpis, andouille dešra, lauro lapai, paprikos, salierai ir svogūnai yra virti su kreolų prieskoniais ir patiekiami su baltaisiais ryžiais.
Gaukite receptą
Nuotraukos kreditas:
Cookswithsoul.com
Šiame „Collard“ žalumynų recepte yra lėtai troškintų žalumynų su rūkytais kumpiais, svogūnais, pagardais ir brūkšneliu raudonųjų pipirų dribsnių. Tai esminis „Southern Comfort Food“ patiekalas, kuris nuves jus į jaukią sekmadienio vakarienę močiutės namuose.
Gaukite receptą
Nuotraukos kreditas:
Cookswithsoul.com
Atraskite tobulos pietų keptos vištienos paslaptį su mūsų lengvu receptu – klastingu, auksiniu ir pilnu skoniu! Norėdami sulaukti sultingumo, praleiskite pasukų mirkymą ir apkabinkite druską, cukrų ir vandens sūrymą. Mūsų miltų, kukurūzų krakmolo ir prieskonių mišinys garantuoja nenugalimai traškią dangą kiekvieną kartą.
Gaukite receptą
Nuotraukos kreditas:
Cookswithsoul.com
Mūsų sielos maisto kukurūzų duonos lengvai seka ir duoda drėgną, švelnų trupinį. Tai sujungia turtingą pasukų tangą su klasikiniais ingredientais, tokiais kaip sviestas ir cukrus, kad būtų puikus garnyras, papildantis bet kokį pietų patiekalą.
Gaukite receptą
Nuotraukos kreditas:
Cookswithsoul.com
Šie juodi akių žirniai pasižymi rūkytais kaklo kaulais, svogūnais, paprikomis ir salierais. Nesvarbu, ar mėgaujatės dubeniu ryžių, kad pakviestumėte klestėjimą naujaisiais metais, ar jaukų žiemos vakarą, kad gautumėte gryno komforto dubenį, tai yra jūsų bilietas į skonio ir gerų vibracijų pasaulį.
Gaukite receptą
Nuotraukos kreditas:
Cookswithsoul.com
Ši „South Fried Catfish“ turi traškią auksinės rudos spalvos kukurūzų miltų plutą ir yra pagardinta iki tobulumo. Tai tikras minios malonumas ir geriausias receptas jūsų kitam žuvies kepimui ar virėjui! Patiekite jį su raudonomis pupelėmis ir ryžiais, koleslavu, prancūziškomis bulvytėmis ar duonos griežinėliais, kad galėtumėte išbandyti ir tikrą namų pietų patiekalą.
Gaukite receptą
Nuotraukos kreditas:
Cookswithsoul.com
Užsausintas „Oxtail“ yra pietų receptas, kuris iššaukia prisiminimus apie sekmadienio sielos maisto vakarienes ir šeimos susibūrimus. Virta, kad būtų švelnus tobulumas, šie oxtails, yra užuodžiami sodriame, aksomiškai rudame padaže su paprikomis ir svogūnais ir patiekiami ant ryžių.
Gaukite receptą
Nuotraukos kreditas:
Cookswithsoul.com
Šiame pietiniame kopūstuose yra virtų kopūstų dūminiu, mėsingu sultiniu su prieskoniais ir prieskoniais. Pikantiškas ir sultingas pietinis garnyras, kuris yra kuokštelinis ant mūsų sekmadienio pietų stalo!
Gaukite receptą
Nuotraukos kreditas:
Cookswithsoul.com
Šis skaniai kreminės krevetės ir kruopų receptas yra įkvėptas garsiųjų kruopų! Puikiai virtos krevetės, sūrios gouda kruopos ir vešlus grietinėlės padažas sujungia sielos maisto patiekalą, kurį jums patiks.
Gaukite receptą
Nuotraukos kreditas:
Cookswithsoul.com
Mėgaukitės šiuo „Southern Classic“ pusryčių mėgstamiausiu su senamadišku dribsnių pasukų sausainiais ir namine dešra bei padažo receptu. Tai yra didžiausias komforto maistas, idealus ypatingoms progoms ir šeštadienio ryto receptas!
Gaukite receptą
Nuotraukos kreditas:
Cookswithsoul.com
Šie ST Luiso stiliaus šonkauliai yra pagardinami sausu įbrėžimu ir virta žemai ir lėtai ant rūkymo, kol jie bus švelnūs ir sultingi. Šis kiaulienos atsarginių šonkaulių receptas, skirtas saldžiam ir aštriam padažui, puikiai tinka virkėms ar kieme kepsninėms.
Gaukite receptą
Nuotraukos kreditas:
Cookswithsoul.com
Šios lašišos kroketai yra traškūs išorėje, iš vidaus švelnios ir pilna sielos maisto skonio. Jie gaminami su konservuotomis lašišomis, paprikomis ir svogūnais bei puikiai tinka pikantiškiems pusryčiams, priešpiečiams ar vakarienei.
Gaukite receptą
Nuotraukos kreditas:
Cookswithsoul.com
Šie pietų kvapo kiaulienos pjaustymai pasižymi sultingais kiaulienos pjaustymais, kurie kepami iki auksinės rudos spalvos ir užmaskuotos turtingame svogūnų padaže. Storos supjaustytos kiaulienos kotletai su kreminiu padažu yra „Southern Classic“ valgis, puikiai tinkantis sekmadienio sielos maisto vakarienei!
Gaukite receptą
Nuotraukos kreditas:
Cookswithsoul.com
Šis apdovanojimus pelnęs rūkytas kiaulienos receptas yra pagamintas iš kiaulienos peties, virtos virš vyšnių medienos, suporuotas su kvapnia sausa trina ir padengta šluotos padažu. Surinkite mėsos aukštai ant sumuštinių bandelių ir viršaus su mėgstamu „Coleslaw“ receptu, skirtu tobulo sielos maisto patiekalui.
Gaukite receptą
Nuotraukos kreditas:
Cookswithsoul.com
Šis pajuodęs šamų receptas sujungia paryškintus „Cajun“ skonius su švelnia šamų filė, kad būtų galima greitai, kvapniai. Sužinokite, kaip jį virti su traškiu, kvapnia pluta, kurią lengva pagaminti ir skanu!
Gaukite receptą
Nuotraukos kreditas:
Cookswithsoul.com
Šie kepti šonkauliai turi auksinę rudą, patyrusią plutą, kuri yra ir traški, ir skani. Jie yra puikūs kaip užkandis arba vakarienė su klasikinėmis pietinėmis pusėmis, tokiomis kaip „BBQ Coleslaw“, „Southern Cornbread“ ir „Keptos pupelės“.
Gaukite receptą
Nuotraukos kreditas:
Cookswithsoul.com
Pietinis saldžiųjų bulvių pyragas turi sviestinę lygią, šilkinę tekstūrą ir harmoningą vanilės, cinamono ir muskato riešuto mišinį. Tai lengvas sielos maisto desertas, kuris naudoja parduotuvėje pirktą pyrago plutą, kad sutaupytų laiko. Patiekite šiltai su plakta grietinėle!
Gaukite receptą
Nuotraukos kreditas:
Cookswithsoul.com
Šiame senamadiškame karamelės pyrago recepte yra du drėgno geltono pyrago sluoksniai, padengti naminiame karamelės padaže. Šis klasikinis receptas yra toks pat kaip ta močiutė, kuri buvo gaminama, ir puikiai tinka šeimai susiburti, atostogos ir kitos ypatingos progos.
Gaukite receptą
Nuotraukos kreditas:
Cookswithsoul.com
Mūsų persikų voratinklis su konservuotais persikais ir žvynelinių pyragų pluta yra klasikinis sielos maisto deserto receptas! Tai taip pat labai lengva pagaminti tik su keliais ingredientais.
Gaukite receptą
Marrekus ir Krysten Wilkes yra vyro ir žmonos duetas už „Cook With Soul“. Memfio gimtasis ir pensininkas „Airman“ Marrekusas sukuria sielos maisto ir kepsninės receptus, o Krysten yra maisto fotografas ir rašytojas. Kartu jie subalansuoja savo, kaip internetinių dienoraščių komandos ir aštuonerių metų šeimos, vaidmenis. Šiuo metu jie gyvena Merilande.
Sekite virėjus su siela „Instagram“ ir prisiregistruokite gauti jų „Sitack“ informacinį biuletenį.
Šis įrašas buvo atnaujintas 2024 m. Vasario 2 d., Kad pridėtų 10 papildomų receptų.
Spausdinti
20 sielos maisto receptų švęsti juodąją istoriją
Šie skanūs sielos maisto receptai iš autorių Marrekus ir Krysten Wilkes iš virėjų su siela pagerbia juodosios Amerikos virtuvės šaknis!
- Prep laikas: 20 minučių
- Virkite laikas: 40 minučių
- Bendras laikas: 1 valanda
- Išeiga: 1 valanda 1x
- Kategorija: 8–10 porcijų
- Metodas: Keptas
- Virtuvė: Amerikos
- Dieta: Vegetariškas
- 2 puodeliai „Cavatappi“ (arba alkūnės makaronai, kriauklės ir kt.)
- 3 Dideli kiaušiniai, kambario temperatūra
- 1 12 uncijų gali išgaruoti pienas, kambario temperatūra
- 1 ½ puodelio Pusė ir pusė, kambario temperatūra
- 4 šaukštai sviestas
- 1 8 uncijos bloko švelnus čederis, susmulkintas, kambario temperatūra
- 1 8 uncijos bloko Monterey Jack, susmulkintas, kambario temperatūra
- 1 8 uncijos bloko aštrus čederis, susmulkintas, kambario temperatūra
- 8 uncijos nenugriebto pieno susmulkintas mocarelos sūris, kambario temperatūra
- 2 šaukšteliai Kosher druska (pradėkite nuo mažiau ir prisitaikykite pagal skonį, jei naudojate bet kokio kito tipo druską)
- ½ šaukštelio malti juodieji pipirai